„Битката при Йерихон“

“Разкажи ми песен” е кратка рубрика за музикално хваление и насърчение, където хората могат да се насладят на клавирни изпълнения, за вдъхновение, размишление и доближаване до Бог. Надежда представя историите и музиката на някои от най-красивите химни, които сa били познати през годините, както и класически композиции или съчетание между двете. Въпреки че в някои от случаите писателите са живели преди стотици години, техните борби и тяхната вяра са също толкова актуални и днес, за да ни бъдат за вдъхновение и насърчение.

Надежда Георджева е професионaлна пианистка, родена в България. Животът й e преизпълнен с музика – тръгва на уроци по пиано на 5-годишна възраст и продължава до музикалната академия където завършва бакалавърската си степен специалност изпълнителско изкуство и музикална педагогика. Тя е магистър с изпълнителски профил от Националния университет по музика в Букурещ, Румъния. Живеейки в Швейцария от 2014 г., Надежда продължава музикалното си образование в университета по изкуствата в Цюрих, където завършва с отличие втората си магистратура, специалност клавирна камерна музика. Тя концертира както като солист така и с различни камерни ансамбли, и е член на цюрихското клавирно дуо QuattromaniA.
Като посветена християнка, молитвата й е да осигури място, където хората могат да задълбочат връзката си с Бог и да обновят силите си. Като ревностна музикантка, нейната надежда е, чрез нейните изпълнения хората да намерят утеха, насърчение и вдъхновение, докато се наслаждават на най-прекрасният подарък даден на човека – музиката. И нека думите на Бах (S.D.G. – „soli deo gloria”), с които често се е подписвал в края на композициите си бъде и мото на тази рубрика “само за Божия слава”.

17 Юни 2022

КАТЕГОРИЯ:Проповед ЕТИКЕТИ:

Advertisement